- Laksefarse: Ha alle ingrediensene til fyllet i en matprosessor og kjør det sammen til en farse.
- La farsen stå kaldt i ca. ½ time.
- Løsne forsiktig på skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg farsen under skinnet.
- Sett noen tannpirkere som feste rundt skinnet.
- Pensle med smør, salt og pepper.
- Stekes ved 200 °C i ca. 1 time. Dersom du bruker et steketermometer skal det vise 65 °C når fileten er ferdig stekt.
- La fileten hvile i et stykke folie før oppskjæring.
- Duchessepoteter: Mos alle ingrediensene sammen.
- Fyll i en sprøytepose.
- Sprøyt potetroser på bakepapirikledd stekeplate.
- Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
- Reke- og chilisaus: Rens rekene og finhakk løken.
- Ha skall og løk i en kjele og stek det raskt i litt smør.
- Hell på hvitvin og la det småkoke i 10 minutter.
- Sil fra skallet og ha i finhakket chilipepper, kraft/buljong og sennep.
- Pisk inn crème fraîche og ha i rekene som bare skal varmes.
- Server laksefarsert kalkunfilet med reke- og chilisaus, kokte grønnsaker og duchessepoteter eller vanlige, kokte poteter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt