Oppskrifter tex mex
Meksikansk fiskepakke
Fremgangsmåte
- Start med salsa: Rør sammen olje, eddik og tomatpuré.
- Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i tomatsausen.
- Smak til med grovmalt pepper og salt.
- La gjerne salsaen stå 1-3 timer før servering, da kommer smaken bedre frem.
- Fiskepakker tilberedt i stekeovn: Sett stekeovnen på 200 grader.
- Pensle aluminiumsfolien med smeltet smør eller olje.
- Fordel fiskestykkene på ark av aluminiumsfolie og legg maiskorn, paprika og salsa over.
- Brett opp to motstående sider folien/papiret og lag en dobbel brett. Lag en dobbel brett i hver ende. Sørg for at det blir luftrom inne i pakken.
- Legg pakkene på bakebrett og sett dem i stekeovnen ca 15 minutter ved 200 grader.
- Dryss persille eller koriander over før servering.
- Fiskepakker tilberedt i mikrobølgeovn:
- Del fiskefileten serveringsstykker.
- Fordel fiskestykkene på 4 ark bakepapir og legg maiskorn, paprika og salsa over.
- Brett opp to motstående sider av papiret og lag en dobbel brett.
- Lag en dobbel brett i hver ende. Sørg for at det blir luftrom inne i pakken.
- Legg pakkene på et fat og bak i mikrobølgeovn 4 -6 minutter ved 600 watt.
- La retten hvile 1- 2 minutt. Dryss persille eller koriander over før servering.
- Tilbered hurtigris, mens du venter.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Se flere spennende fiskeretter her
Slik er ekte meksikansk mat
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Basisutvalget85 POENG
Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Rens sjalottløkene og del dem i to, eventuelt tre deler.
- Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del dem i to og deretter i to eller i båter. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller like store biter.
- Bland alle grønnsakene sammen og ha dem over i en smurt langpanne eller ildfast form.
- Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, ingefær og chili og hell væsken over grønnsakene.
- Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.
- Fisken:
Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen. - Stek fisken over middels høy varme i litt olje i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter. Snu og stek ett minutt på den andre siden.
- Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.
- Alternativ:
Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene. - Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.
Flere deilige tex-mes-oppskrifter
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
ØsterrikeVolum: 3.00 l Pris: 579.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Tacos med torsk og salsa
Fremgangsmåte
Sett stekeovn på 190 grader.
Rens paprika og løk og skjær i tynne skiver. Del fisken i biter og dryss med cajunkrydder, litt salt og pepper.
Varm olje/smør i en stekepanne. Stek torsken ved middels varme 2 -3 minutter. Tilsett paprika og løken og eventuelt mere krydder. La det hele surre i pannen til grønnsakene er møre.
Legg tortillas utover en stekeplate og legg fisk/grønnsakblandingen på halvdelen av hver tortillas. Dryss et lag med ost over.
Stek i stekeovn til osten smelter, ta ut og brett hver tortillas i to. Server med salsa.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG