Taco med linser

Taco med linser

Fremgangsmåte

  1. Om du bruker ukokte linser, la dem koke i bare 5 minutter. Hell de kokte linsene i et dørslag og la dryppe godt av seg.
  2. Hakk hvitløk og løk. Varm steikepanna. Ha i litt olje. Fres hvitløk og løk til det er mykt.
  3. Tilsett linsene og la frese et par minutter. Tilsett krydder.
  4. Deretter tomater eller tomatpure og litt vann og la småkoke litt til. Smak til og dryss over godt med finhakkete urter.
  5. Varm tacoskjellene som angitt på pakken. Velger du tortillas, varmes de helst i alu-folie.
  6. Fyll skjellene/lefsene med linsefyllet, salat, avocado, rå løk, maiskorn og revet ost.
  7. Ha på tacosaus og rømme etter smak.

Slik lager du  guacamole

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Paprika fylt med bønner som i Mexico

Paprika fylt med bønner som i Mexico

Fremgangsmåte

  1. Fylt paprika er en populær meksikansk rett. En spesiell versjon - Chiles en Nogada - blir servert 28 august hvert år, for å feire frigjøringsdagen.
  2. Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet.
  4. Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker.
  5. Fyll med bønnestuingen (frijoles refritos eller refried beans).
  6. Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.
  7. Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm opo. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.
  8. Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen.
  9. Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele.
  10. Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten.
  11. Stek i ovnen ca. 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme.

Serveres straks, pyntet med frisk koriander.

Slik lager du frijoles refritos

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikansk bønnegryte

Meksikansk bønnegryte

Fremgangsmåte

  1. Vann ut brune bønner over natten. Slå av vannet og skyll godt.
  2. Kok bønnene møre i usaltet vann. La de renne godt av.
  3. Eller bruk hermetiske. Skyll godt i kaldt vann før bruk. 
  4. Fres grønnsakene i litt olje i en gryte. Tilsett tomater, laurbærblad, chili og krydder. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
  5. Ha i mais, bønner og limesaft og kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Server gryten alene eller med kokt ris. Koriander og avocadoskiver på toppen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her