Guide
Oppskrifter tex mex
Meksikanske kyllinglår
Fremgangsmåte
- Smør kyllinglårene inn med hot sauce. Stek dem i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Smakt til med litt salt. Smør på mer hot sauce for et skinnende ytre.
- Tips:
En raskere løsning er å bruke ferdiggrillede kyllinglår. De varmes i ovnen i 10-12 minutter og smøres inn til slutt. - Salsa:
Bland paprika, løk, tomater og krydder godt i en bolle. Smak til med salt, limesaft og chilipepper. Ønsker du sterkere salsa ha i mer chilipepper. - Guacamole:
Mos avokadoene med en gaffel og bland med sitron-/limesaft, chilipepper, løk, tomater og hakket, frisk koriander. - Smak til med litt salt og nykvernet pepper.
Server kyllinglår med salsa, guacamole, rømme, mais, salat, tortillachips og tortillas.
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Meksikanske kyllingfajitas
Fremgangsmåte
- Marinaden:
- Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.
- Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.
- Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.
- Fajitas:
- Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.
- Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.
- Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.
- Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.
- Guacamole med tomat:
- Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
- Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.
- Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.
- Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.
Her er flere oppskrifter med fajitas
Her finner du mange spennende meksikanske retter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Meksikansk safrankalkun
Fremgangsmåte
- Skjær kalkunfileten i store biter.
- Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
- Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
- Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
- Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
- Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.
Mannge deilige retter med kalkun
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Slik er ekte meksikansk mat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 644.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Basisutvalget85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå