Meksikanske kyllinglår

Meksikanske kyllinglår

Fremgangsmåte

  1. Smør kyllinglårene inn med hot sauce. Stek dem i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Smakt til med litt salt. Smør på mer hot sauce for et skinnende ytre.
  2. Tips:
    En raskere løsning er å bruke ferdiggrillede kyllinglår. De varmes i ovnen i 10-12 minutter og smøres inn til slutt.
  3. Salsa:
    Bland paprika, løk, tomater og krydder godt i en bolle. Smak til med salt, limesaft og chilipepper. Ønsker du sterkere salsa ha i mer chilipepper.
  4. Guacamole:
    Mos avokadoene med en gaffel og bland med sitron-/limesaft, chilipepper, løk, tomater og hakket, frisk koriander.
  5. Smak til med litt salt og nykvernet pepper.

Server kyllinglår med salsa, guacamole, rømme, mais, salat, tortillachips og tortillas.

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apertitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikanske kyllingfajitas

Meksikanske kyllingfajitas

Fremgangsmåte

  1. Marinaden:
  2. Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.
  3. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.
  4. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.
  5. Fajitas:
  6. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.
  7. Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.
  8. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.
  9. Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.
  10. Guacamole med tomat:
  11. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
  12. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.
  13. Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.
  14. Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Her er flere oppskrifter med fajitas

Her finner du mange spennende meksikanske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Meksikansk safrankalkun

Meksikansk safrankalkun

Fremgangsmåte

  1. Skjær kalkunfileten i store biter.
  2. Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
  3. Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
  4. Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
  5. Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
  6. Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.

Mannge deilige retter med kalkun

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her