- Fylt paprika er en populær meksikansk rett. En spesiell versjon - Chiles en Nogada - blir servert 28 august hvert år, for å feire frigjøringsdagen.
- Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet.
- Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker.
- Fyll med bønnestuingen (frijoles refritos eller refried beans).
- Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.
- Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm opo. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.
- Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen.
- Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele.
- Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten.
- Stek i ovnen ca. 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme.
Serveres straks, pyntet med frisk koriander.
Slik lager du frijoles refritos
Her er våre beste tex-mex-oppskrifter
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico