Siden klippfisk ikke var nok til å sikre VM-seier, er det kanskje spareribs, på tysk bedre kjent som eisbein, som har bidratt til den tyske fortballsuksessen så langt i VM. Å bli en mester med spareribs er enklere enn å bli god i fotball. Spareribs er rett og slett det samme som tynnribbe, og dermed det samme som juleribbe uten kotelettkam. Når spareribs skjæres til, fjernes imidlertid svoren.
Tynnribbe er for øvrig en stykningsdel som brukes altfor sjelden her til lands utenom julesesongen, men som både amerikanere og altså tyskere vet å sette pris på også i den varme årstiden. Og spesielt i grillsesongen.
Her finner du de beste grilloppskriftene
Prøv noen gode salater til grillmaten
Lett som bare det
Grillet spareribs er slett ikke vanskelig å få til, du må bare planlegge måltidet godt og samtidig ha litt tålmodighet.
For det første bør du sørge for god nok tid til marinering, og dernest til selve grillingen.
Spareribs trenger nemlig relativt lang tid ved høy varme for å bli skikkelig møre og saftige.
Rub-a-dub
Når du bruker grillen, er det viktig at kjøttet dekkes til for at det ikke skal tørker ut under steikingen. Dessuten må du velge indirekte grilling slik at varmen ikke blir for sterk.
Lær mer om direkte og indirekte grilling her
I oppskriften nedenfor er det valgt marinering som metode for å gi kjøttet ekstra smak.
I grillingens hovedsete, USA, er såkalt rubs mer vanlig, og de kommer både i våte og tørre utgaver.
Forskjellen på en marinade og en våt rub er konsistensen.
Hjemmelaget er best
Sistnevnte er som en grøt. Tørr rub er egentlig bare en krydderblanding som gnis inn i kjøttet før grilling.
Lær hvordan du marinerer grillmaten selv her
Det er ingen tvil om at tilbehøret er viktig til et hvert måltid, og når man lager deilige spareribs er hjemmelaget coleslaw og bbq-saus en selvfølge.
Dessuten er det langt enklere enn mange tror å lage de herlige tilbehøret.