Oppskrifter for piknik og tursekk
Her finner du oppskriftene
Rødbetehummus
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt.
- Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
- Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor.
- Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré.
- Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
- Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.
Tips:
Bak betene hele med skall, da bevares mer av næringsstoffene i prosessen. Bruk samme temperatur, men betene må da stå i minst 1 time, avhengig av størrelse. Ta av skallet før du kjører de i blenderen.
Tips:
Du kan skrelle kikertene ved å gni dem mot hverandre. Kikerter uten skall gir nemlig en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men det er ikke nødvendig.
Her finner du flere retter med hummus
Her finner du mange vegetaroppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 119.20 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Pastasalat med urter
Fremgangsmåte
Dressingen:
1. Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til alt er godt blandet.
Pastaen:
1. Kok pasta etter anvisning og la den renne godt av.
2. Ha pasta og resten av ingrediensene i en stor bolle og bland forsiktig.
3. Hell dressingen over og vend inn i salaten.
På jakt etter en ny pastaoppskrift finner du våre beste her
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Potetsalat med kesam
Fremgangsmåte
- Skjær poteter og epler i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver.
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en stor bolle.
- Ha i poteter, epler og vårløk og bland forsiktig.
- Dryss over litt hakket gressløk til slutt.
Passer utmerket til de fleste grillretter med sin forfriskende smak.
Her er det mange oppskrifter på deilige potetretter
Drikke som passer til denne oppskriften
Ovnsbakt grønnkålomelett
Fremgangsmåte
- Ha oljen i en stekepanne med avtagbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.
- Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.
- Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.
- Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.
- Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200°C til den har stivnet, ca. 15 minutter.
- Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.
- Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.
Server omeletten med godt, grovt brød.
Lyst på en annen vegetarrett skal du ta en titt her med godt over 200 å velge mellom
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Tapasboller av kylling
Fremgangsmåte
- Ha kyllingkjøttdeig og salt sammen i en matprosessor og kjør deigen sammen til den blir seig.
- Tilsett krydder, revet hvitløk og finhakket sjalottløk. Smuldre brødet, tilsett egg og rør alt godt sammen.
- Form deigen til små boller og stek dem i litt smør til de er gylne og gjennomstekt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Mini pølseruller
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180ºC med varmlufts funksjon.
- Varm olivenoljen i en stakepanne på middels-lav varme. Tilsett løken, og stek førsiktig til de er gyllene, ca 20 minutter.
- Tilsett salvie, og stek i to minutter til. Spre blanding ut på et brett som du plaserer i fryseren til blandingen er avkjølt, ca 10 minutter.
- Mens du venter på at blandingen skal avkjøles, split opp pølsen og skvis ut pølsekjøttet i en stor bolle.
- Ha i brødsmuler, ferskrevet muskatnøtt salt, og løkblandingen. Miks blandingen godt sammen med rene hender, og sett til side.
- Legg butterdeigplatene på en melet overflate.
- Fordel pølseblandingen på hver av platene, bruk hendene til å forme en lang pølse på midten av hver.
- Bland sammen egg og melk i liten skål, og børst kantene av butterdeigen med eggeblandingen.
- Brett den ene enden over den andre, og forsegl med en gaffel.
- Børst utsiden av pølsene med eggeblandingen.
- Del hver av pølsene i 5 biter og stek i ovnen til de er gyllene, ca 25 minutter.
Server med fiken- og tomatchutney eller ketchup til de små
Mange oppskrifter med pølser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Hotte lammespyd med yoghurtsaus
Fremgangsmåte
- Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter. Slik unngår du brente ender på spydene.
- Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
- Kjør øvrige ingredienser i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmikser. Hell denne marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i ca. en halv time.
- Tre kjøttet på spydene. Stek lammespydene i ca. 3-5 minutter på hver side. Serveres gjerne med en yoghurtsaus og en god salat ved siden av..
- Yoghurtsaus:
- Hakk korianderen og bland alle ingrediensene. La sausen stå kaldt til den skal brukes.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
82 POENG
-
82 POENG
Chorizo- og fetafocaccia
Fremgangsmåte
- Løs opp gjæren i lunket vann. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
- Sett deigen til heving på et lunt sted til den har dobbel størrelse.
- Smør en langpanne på ca 30-22 cm med litt olje. Hell nedi deigen og trykk den jevnt utover. Heves i 34-40 minutter.
- Dryss over med chorizo og fetaost i biter, og tilslutt litt flaksalt.
- Stek ved 225 grader midt i ovnen, ca. 25 minutter til overflaten er gyllen.
- Avkjøl og del i firkanter.
Lyst til å bake en annen focaccia så se her
Flere deilige brødoppskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG