Vaniljesausen til jordbærene lager du selv
- 1. Side 1
- 2. Med balsamico blir jordbærene ekstra gode
- 3. Jordbæromelett til lunsj eller dessert
- 4. Jordbærsuppe må prøves
- 5. Slik kan du også lage jordbærbløtkake
- 6. Prøv et alternativ til jordbæriskremen
- 7. Vaniljesausen til jordbærene lager du selv
- 8. Jordbær kan også grilles
- 9. Jordbær i drinken er en klar favoritt
Hjemmelaget vaniljesaus
Fremgangsmåte
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en kjele sammen med vaniljestangen og melk.
Kok melkeblandingen opp og hold den varm mens du pisker sukker og eggeplommer kraftig i 3-4 minutter.
Hell så den kokende melken i eggeplommene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Hell blandingen i en kjele og sett den over svak varme mens du hele tiden rører godt med en treskje.
Sausen må ikke brenne seg og heller ikke koke. Når sausen kommer opp i ca 75 grader (bruk steketermometeret for å måle), er den blitt passe tykk, den må ikke bli varmere.
Ta kjelen av varmen. Overfør til en plast- eller glassbolle og fortsett å piske ennå noen minutter.
- 1. Side 1
- 2. Med balsamico blir jordbærene ekstra gode
- 3. Jordbæromelett til lunsj eller dessert
- 4. Jordbærsuppe må prøves
- 5. Slik kan du også lage jordbærbløtkake
- 6. Prøv et alternativ til jordbæriskremen
- 7. Vaniljesausen til jordbærene lager du selv
- 8. Jordbær kan også grilles
- 9. Jordbær i drinken er en klar favoritt