Julemat er godt, men vi må bare passe på å ikke starte for tidlig og la de fete måltidene som hører julen til gå igjen i hele desember. Det er derfor god grunn til å variere førjulsmaten med kylling.
Hvitt kjøtt kan varieres i det uendelige og gir rike og velsmakende anledninger til å spise seg litt ned, slik at vi senere kan matche den ellers så kaloririke julen med dens mange fristelser.
Kyllingfilet med appelsinsaus estragon og osterösti
Fremgangsmåte
Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 3-4 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og osterösti.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Kyllingrullade med spekeskinke og ostefyll
Fremgangsmåte
- Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem forsiktig ut.
- Løft dem over på spekeskinkeskivene som legges etter taksteinprinsippet.
- Bland revet ost og kremfløte.
- Fordel urter og osten over kyllingkjøttsiden.
- Dryss over litt salt og pepper.
- Rull filetene sammen og fest med tannstikker eller hyssing.
- Stek rulladene i smør i en panne på middels varme i ca, 6 minutter, eller til de er gjennomstekt.
- Snu dem ofte, slik at det blir jevn steking.
- La rulladen hvile 5 minutter før de skjæres i skiver.
- Pynt med friske basilikumblader.
- Kok gjerne ut pannen med litt hvitvin og vann og bruk som sjysaus.
- Retten smaker godt med en salat og godt brød til. Alternativt med grønnsaker og kokt ris.
Tips: Som ekstra saus kan du bruke rømme smakt til med litt sitron, salt og urter.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 479.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 308.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Basisutvalget85 POENG
Sur-søt wok fra Kina
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Skjær paprika i biter.
- Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte.
- Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i paprikabitene og la dem surre til de er nesten møre.
- Tilsett ingrediensene til sursøt saus unntatt maisenna.
- Varm raskt opp og jevne med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
- Kok opp før servering.
Vi byr på mange spennende wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Sitronkylling med oliven
Fremgangsmåte
- Vask sitronen og skjær den i skiver.
- Del kyllingen i porsjonsbiter, og gni den inn med salt og pepper.
- Legg kylling, løk, sitronskiver, hele og delte hvitløksfedd lagvis i en ildfast form. Hell over olivenolje. Tilsett litt mer salt og pepper, og stikk laurbærbladene nedi. Slå over vann og vin. Fordel oliven over det hele. Dryss på sennepsfrø.
- La formen stå i ovnen ved 200 °C i 35-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Server med bladpersille, fullkornris, bulgur eller couscous og med en grønn salat.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 230.00 kr Basisutvalget85 POENG
-
85 POENG
Kyllingspyd med mangochutney
Fremgangsmåte
- La trespydene ligge i vann i 30 minutter.
- Del kyllingfiletene i to på langs eller del opp i terninger.
- Tre kyllingfiletene på spyd og ha på krydder.
- Stek spydene raskt, ca. 2 minutter på hver side.
- Smør litt mangochutney på hvert spyd
- Server kyllingspyd med mangochutney på siden.
Mangochutney får du kjøpt i butikken eller du kan lage den selv
Tips: En tzatzikisalat og godt brød smaker også godt til.
Flere retter med kyllingspyd finner du her
Våre beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Kyllingsalat med avokado og bacon
Fremgangsmåte
Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.
Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.
Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.
Flere deilige kyllingsalater ligger her
Mange andre salater som du sikkert vil sette pris
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 224.90 kr Basisutvalget86 POENG
Oste- og tomatgratinerte kyllinglår på potetseng
Fremgangsmåte
- Potetseng: Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en smurt, ildfast form.
- Dryss salt og pepper over.
- Hell over melk/fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.
- Kyllinglår: Pensle kyllinglårene med smeltet smør og dryss dem med salt og pepper. Legg dem oppå potetene og stek videre i ca. 40 minutter.
- Legg tomatskiver på hvert kyllinglår. Dryss osten på toppen og skru opp temperaturen på stekeovnen eller sett på grillelementet.
- La osten smelte og bli så vidt gyllen. Det tar noen få minutter, så følg med.
- Pynt med frisk bladpersille.
Server kyllinglår og potetseng hver for seg med en frisk salat ved siden av.
Tips:
Ferdig grillede kyllinglår eller grillet kylling delt i fire kan også brukes. Legg lårene/kyllingstykkene oppå potetene når det er 15-20 minutter igjen av steketiden.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Grillede kyllinglår
Fremgangsmåte
Charmoula er en klassisk krydderblanding fra Nord-Afrika. Dette smøret er fantastisk til kylling.
Legg smøret på et stort ark matpapir eller folie. Rull smøret pent sammen til en pølse inni papiret eller folien og tvinn sammen endene som på en smellbonbon. Avkjøl smøret i kjøleskapet til det er fast.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Hvit wok med mange farger
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfilet i tynne strimler.
- Del løken i tynne båter, gulrot og fennikel i tynne, skåskjærte skiver, brokkoli i små buketter og paprika i små flak eller strimler. Bøy aspargesen til den knekker. Kast den nederste, grove delen. Skrell eventuelt forsiktig den nederste del av toppen og del hver i to eller tre biter.
- Varm olje i en wok eller panne med litt kanter. Stek kyllingstrimlene raskt i olje. Dryss revet ingefær, salt og pepper over. Ta eventuelt opp kyllingstrimlene.
- Ha wokgrønnsakene i pannen og stek dem raskt til de er så vidt møre.
- Legg kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt. Rør inn soyasaus og østerssaus helt til slutt (kan sløyfes).
Server med ris, couscous eller kokt båndspaghetti.
De beste wokoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 374.90 kr Tilleggsutvalget91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Kyllingwok med squash, sopp, paprika og vårløk
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfiletene i strimler.
- Skjær squash og paprika i skiver og del dem i to.
- Soppen og vårløken skjæres i skiver.
- Ha olje i en wok og la den bli varm. Stek først kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt stekt.
- Tilsett riseddik og la koke inn.
- Smak til med salt og pepper og ta kjøttet ut av pannen.
- Stek grønnsakene etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre: Squash, paprika, sopp og så vårløk.
- Ha så kjøttet tilbake i pannen og rør godt.
- Rør inn soyasaus, østerssaus, chilisaus og vann.
- Stek videre et par minutter til smakene har fordelt seg godt, men at grønnsakene fortsatt er møre.
- Server med nudler eller ris i en skål ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
81 POENG
-
78 POENG