Kyllingsalat med avokado og bacon
Foto: Per Alfsen

Kyllingsalat med avokado og bacon

Skal du lage en salat som kommer til å friste alle rundt bordet skal du bruke denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.

Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.

Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.

Flere deilige kyllingsalater ligger her

Mange andre salater som du sikkert vil sette pris

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her