Du kan selvfølgelig lage isen fra bunnen av, men denne latsabboppskriften tar utgangspunt i ferdiglaget is.
Smelt isen til den er halvveis tint. Ta 1 dl av den og kjør i food processor med chili, ingefær og honning i 5 minutter. Bland godt med resten av isen og sett den tilbake i fryseren. Rør rundt iblant for å unngå at isen krystalliserer seg.
Vask og rens jordbærene. Skjær bort det hvite og del resten i skiver. Kok opp jordbærene med vann, vin og sukker og la dem småkoke i 20 minutter eller til den nesten løser seg opp. Sett sausen i kjøleskapet til den er kald.
Ta ut isen et kvarter før den skal serveres. Fordel jorbærsuppe på hver tallerken og legg en stor kule i midten.
Flere deilige oppskrifter med jordbær
Slik tar du vare på sommerens bær
Her finner du veldig mange deilige oppskrifter på desserter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig