Hva er vel bedre en forhåpentligvis varm sommerkveld enn en lettlaget salat signert Jamie Oliver?
Den utnytter smaksintensiteten i de lekre fenniklene som er å få akkurat nå. Og selv om appelsin ikke er det mest sommerlige du kan tenke deg, er kombinasjonen av appelsin og fennikel så godt innarbeidet at det er vanskelig å komme utenom.
Denne salaten kan serveres ved siden av spekemat, fisk, kokt eller grillet, kylling, svin eller lam. Du velger.
Se flere fristende salatoppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana

Fremgangsmåte
- Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
- Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
- Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
- Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
- Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
- Rånermåten å gjøre dette på er å ha grønnsakene i iskaldt vann, men har du gjort det én gang, vet du at visst blir grønnsakene sprø, men mesteparten av smaken renner ut i vannet.
- Ta isbitene opp fra de finskårne grønnsakene. I en bolle blander du to spiseskjeer god urte- eller rødvinseddik og omtrent seks spiseskjeer god extra virgin olivenolje. Bland godt, og smak. Kanskje du vil ha i litt mer eddik - det kommer an på hvor søte appelsinene er. Smak til med salt og pepper.
- Hell dressingen over salaten, og tilsett appelsinkjøttet og det som måtte være av appelsinsaft. Vend på salaten noen ganger, og fordel den på tallerkenene. Dryss fennikelskuddene på toppen. Servér med en gang
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
NorgeVolum: 0.33 l Pris: 45.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG