Hva er vel bedre en forhåpentligvis varm sommerkveld enn en lettlaget salat signert Jamie Oliver?
Den utnytter smaksintensiteten i de lekre fenniklene som er å få akkurat nå. Og selv om appelsin ikke er det mest sommerlige du kan tenke deg, er kombinasjonen av appelsin og fennikel så godt innarbeidet at det er vanskelig å komme utenom.
Denne salaten kan serveres ved siden av spekemat, fisk, kokt eller grillet, kylling, svin eller lam. Du velger.
Se flere fristende salatoppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Jamie Olivers salat som i Amalfi - Insalata amalfitana
Fremgangsmåte
Skrell appelsinen og skjær ut appelsinfiletene slik at de ikke har skall eller hinner på seg. Skjær de lyse skuddene av fennikelen og legg dem til side.
Deretter renskjærer du fennikelen i begge ender. Om nødvendig kaster du det ytterste laget - det kan av og til være litt tørt.
Del fennikelen i to, og skjær den i så tynne skiver som mulig på langs. Legg dem i en stor bolle. Skjær agurken i tynne skiver.
Når det gjelder reddikene, lar du ca. 1 centimeter av stilkene sitte på. Så skjærer du en skalk av siden på reddikene, setter dem på den avskårne flaten og skjærer så tynne skiver du kan.
Hvis du slenger noen isbiter i bollen og vender litt på alt sammen, får det pussig nok grønnsakene til å bli enda sprøere. Isbitene skal bare være i i noen minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
82 POENG