Begynn med å rense aspargesbønnene. Kutt av endene og gi dem et oppkok i godt saltet vann i ca ett minutt.
Ha aspargesbønnene rett over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper, ta dem ut og la dem renne av seg.
Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over middels varme til de tar litt farge - ta av pannen og sett til avkjøling.
Riv salatene med fingrene og skyll den godt. La den renne godt av seg eller bruk aller helst en salatslynge til å få ut alt vann av salaten.
Rens rødløken og skjær denne i ringer.
Rett før servering har du salaten i en bolle har i litt salt og nykvernet pepper samt olivenoljen og vender dette sammen.
Legg opp salaten på et serveringsfat og legg opp skiver av roastbiff, aspargesbønner og løk. Dryss over pinjekjernene til slutt og server med båter av sitron og godt brød ved siden av.
Tips: Her kan du bruke den salaten du liker best, men det er godt å blande inn ca en tredjedel litt bitre sorter slik som sikori, radicchio eller frisée.
Ikke bland inn olje eller annen dressing før rett før servering da salaten ellers faller lett sammen.
Flere lekre salater finner du her
Dress opp salaten med disse dressingene
Flere deilige retter med roastbiff
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev