Salat med roastbiff og pinjekjerner
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Salat med roastbiff og pinjekjerner

Lag en riktig god salat med roastbiff. Du kan godt servere den i stedet for en varm middag. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Begynn med å rense aspargesbønnene. Kutt av endene og gi dem et oppkok i godt saltet vann i ca ett minutt.

Ha aspargesbønnene rett over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper, ta dem ut og la dem renne av seg.

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over middels varme til de tar litt farge - ta av pannen og sett til avkjøling.

Riv salatene med fingrene og skyll den godt. La den renne godt av seg eller bruk aller helst en salatslynge til å få ut alt vann av salaten.

Rens rødløken og skjær denne i ringer.

Rett før servering har du salaten i en bolle har i litt salt og nykvernet pepper samt olivenoljen og vender dette sammen.

Legg opp salaten på et serveringsfat og legg opp skiver av roastbiff, aspargesbønner og løk. Dryss over pinjekjernene til slutt og server med båter av sitron og godt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke den salaten du liker best, men det er godt å blande inn ca en tredjedel litt bitre sorter slik som sikori, radicchio eller frisée.

Ikke bland inn olje eller annen dressing før rett før servering da salaten ellers faller lett sammen.

Flere lekre salater finner du her

Dress opp salaten med disse dressingene

Flere deilige retter med roastbiff

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting
Dagens rett

Denne salaten har en hemmelig ingrediens - som du vil (gjen)oppdage i en ny setting

For kokt oksetunge trives veldig godt i en frisk og syrlig salat som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her