Her er oppskriften på klippfiskgryta
Brasiliansk klippfiskgryte
Fremgangsmåte
NB Best resultat oppnås med skikkelig godt utvannet klippfisk, 3-4 døgn! Og husk, velg A-kvalitet eller det beste butikken kan by på, det lønner seg!
Del fisken i serveringsstykker. Kok opp en liter usaltet vann og la fisken trekke i ca 15 minutter. Hell tomatene i et dørslag og la saften renne av. Fjern eventuelle stilkfester. Hakk tomatene. Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele. Surr løk, tomater og hvitløk i 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, laurbærblad og tomatpuré. Kok til det tykner, da tilsettes kokosmelk. La sausen småkoke litt til og tilsett koriander. Legg i fisken og la den bli gjennomvarm (ca 5-8 minutter). Server med kokt ris og brød.
Tips:
Du kan selvsagt bruke fersk eller lettsaltet torsk i stedet.
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
80 POENG
-
80 POENG
-
80 POENG
-
78 POENG