Når vi feirer karneval, vil vi ikke bruke for mye energi på drikkefølget. Det skal selvsagt gjøre jobben med maten men også helst være ukomplisert og rimelig. Klippfiskgryten stiller også sine krav til vinen, nemlig at den hvis den er hvit må være fruktig, og helst i retning tropisk frukt, den må være frisk og ikke for kraftig. I rød utgave må den også være fruktig i retning røde bær, ha gode syrer, og nærmest tanninfri. Og øl er selvsagt helt perfekt til - om du følger våre råd.

Vin i alle fasonger

For å begynne med det hvite først. En riesling av typen feinherb, ganske tørr men ikke helt, er tingen. Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb 2015 og Weing. Staffelter Hof Paradies Riesling Feinherb 2015 har det som trengs av fylde og sødme til å matche fisken og det tropiske innslaget. 

En vin som er enda lettere å få tak i og som har mange av de samme egenskapene, bare litt enklere, er Viña Esmeralda 2015en svært eksotisk vin, og en skikkelig tropisk fruktsalat med fint innslag av krydder uten at smaksopplevelsen blir for sødmefylt. Den er dessuten virkelig billig. 

Hvis du vil ha en rødvin, er det lurt å velge en fersk stil med mye sødmefylt bærfrukt, men altså ikke en søt vin. 

Villa Wolf Pinot Noir 2015 er en veldig god følgesvenn til denne retten - om du insisterer på rødvin altså. Det er også Musella Valpolicella Superiore 2014.

Hvis øl er tingen, er det mye godt å velge blant. Det må ikke være for mektig eller for humlepreget, og heller ikke for lett. 

Amundsen Lush Rasp & Lime berliner og Oskar Blues Mama's Little Yella Pils er i det letteste laget, men det er det perfekte partyøl. I hvert fall når tema er Rio-karneval.  Aja Vestmølle Tripel derimot har mye av alt og er et veldig godt matøl. 

Ægir Bæver Double White IPA har også mye av alt, litt i det kraftigste laget til å være tørsteslukker, men smaker godt til en rett som den brasilianske klippfiskgryta.

På den neste siden finner du oppskriften på caipirinha som hører med til en karnevalsfest 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her