Når vi feirer karneval, vil vi ikke bruke for mye energi på drikkefølget. Det skal selvsagt gjøre jobben med maten men også helst være ukomplisert og rimelig. Klippfiskgryten stiller også sine krav til vinen, nemlig at den hvis den er hvit må være fruktig, og helst i retning tropisk frukt, den må være frisk og ikke for kraftig. I rød utgave må den også være fruktig i retning røde bær, ha gode syrer, og nærmest tanninfri. Og øl er selvsagt helt perfekt til - om du følger våre råd.
Vin i alle fasonger
For å begynne med det hvite først. En riesling av typen feinherb, ganske tørr men ikke helt, er tingen. Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb 2015 og Weing. Staffelter Hof Paradies Riesling Feinherb 2015 har det som trengs av fylde og sødme til å matche fisken og det tropiske innslaget.
En vin som er enda lettere å få tak i og som har mange av de samme egenskapene, bare litt enklere, er Viña Esmeralda 2015, en svært eksotisk vin, og en skikkelig tropisk fruktsalat med fint innslag av krydder uten at smaksopplevelsen blir for sødmefylt. Den er dessuten virkelig billig.
Hvis du vil ha en rødvin, er det lurt å velge en fersk stil med mye sødmefylt bærfrukt, men altså ikke en søt vin.
Villa Wolf Pinot Noir 2015 er en veldig god følgesvenn til denne retten - om du insisterer på rødvin altså. Det er også Musella Valpolicella Superiore 2014.
Hvis øl er tingen, er det mye godt å velge blant. Det må ikke være for mektig eller for humlepreget, og heller ikke for lett.
Amundsen Lush Rasp & Lime berliner og Oskar Blues Mama's Little Yella Pils er i det letteste laget, men det er det perfekte partyøl. I hvert fall når tema er Rio-karneval. Aja Vestmølle Tripel derimot har mye av alt og er et veldig godt matøl.
Ægir Bæver Double White IPA har også mye av alt, litt i det kraftigste laget til å være tørsteslukker, men smaker godt til en rett som den brasilianske klippfiskgryta.
På den neste siden finner du oppskriften på caipirinha som hører med til en karnevalsfest