- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og ha i melken, la det bli fingervarmt.
- Hell væsken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egget.
- Ha i sukker, kardemomme og mel til deigen er passe fast. Arbeid deigen godt sammen og sett den til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Lag mandelfyll ved å male mandlene, tilsette sukker og eggehvite slik at det blir mandelmasse.
- Når deigen har hevet elter du den godt sammen på bakebordet og triller den ut til en lang pølse, ca. 1 meter.
- Klem den ut eller kjevle den til en flate, ca. 15 cm bred.
- Fordel vaniljekrem og mandelmasse langsetter midten av deigen. Brett deigen sammen.Legg den i kringlefasong på bakepapir eller smurt stekeplate, med skjøten ned.
- Hev kringlen under plast på lunt sted ca. 20 - 30 minutter.
- Pensle med egg og dryss på mandelflarn.
- Stek kringlen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Avkjøl den på rist.
- Kringlen kan med fordel fryses. Lag eventuelt en melisglasur som has på kringlen før servering.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle