Søndagsmiddag er ikke bare kjøtt
Ovnsbakt pepperkveite
Fremgangsmåte
- Rens og vask fisken. Skrubb skinnet godt.
- Snitt opp ryggskinnet i passe store ruter. Pensle fisken rikelig med olje og saften av èn sitron. Dryss på salt og peppermix.
- Legg fisken på bakepapir i en langpanne og bak den ved 220 grader i 25 - 40 minutter, avhengig av størrelse.
- Fisken skal løsne fra ryggbeinet når den er ferdig.
- Serveres med persillesmør, kokte poteter, dampede grønnsaker og kraften fra pannen. Dryss gjerne hakket persille på fisken før den settes hel på bordet.
Andre gode oppskrifter med kveite
Tips: Her kan du gjerne bruke annen flat fisk slik som rødspette eller sandflyndre hvis du ikke får tak i småkveite.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Pannestekt skrei med erter og hollandaise
Fremgangsmåte
- Skjær skreien i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
- Ertepuré:
- Kok ertene møre i vann sammen med hvitløk. Hell av overflødig kokevann.
- Mos ertene med stavmikser eller i food-processor.
- Rør inn smør og olivenolje og smak til med salt og pepper. Hold ertene varme.
- Legg baconet i kald stekepanne, skru på varmen og stek baconet til det er sprøtt og gyllent.
- Stek så fisken. Varm olje i stekepannen, legg i fisken og la den ligge uten å røre den, til den er nesten gjennomstekt.
- Til slutt har du smør og hvitløk i stekepannen og snur fisken forsiktig. Stek den lett på den andre siden samtidig som du øser hvitløksmøret over.
- Saus:
- Lag sausen mens fisken stekes. Kok hvitvinen inn til 2 ss. Visp eggeplommene sammen og visp inn den varme vinen.
- Visp blandingen over vannbad, eller direkte på platen på svak varme (må ikke koke).
- Visp inn vann når eggene begynner å tykne og ligne majones i konsistens.
- Rør inn smøret i biter og la det smelte. Smak sausen til med salt, pepper og sitron.
- Anrett fisken på ertene, dryss bacon over fisken og hell saus forsiktig over.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør
Fremgangsmåte
- Sett over potetene til koking.
- Agurksalat: Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel eller mandolin og legg skivene i laken.
- Sandefjordsmør: Kok opp kremfløte og la den koke inn til litt under halvparten.
- Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt.
- Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Kokt laks: Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett salt og pepperkorn. Legg i fisken og la den trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke. Den er ferdig når beinet lett slipper fisken.
Her finner du de beste lakseoppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 479.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 518.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Helstekt smørflyndre
Fremgangsmåte
- Rens fisken, klipp av finnene på siden med en saks og skjær et snitt nederst mot halen slik at skinnet løsner.
- Ta tak i skinnet med en klut eller tørkepapir og trekk av skinnet på begge sider.
- Krydre fisken med salt og pepper. Stek den over middels varme i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.
- Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. La smøret brunes, og ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.
Server med en frisk salat ved siden av.
Tips: Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten Sole Meunière bytter du ut smørflyndre med sjøtunge.
Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 grader i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.
Her finner du flere deilige retter med flyndre
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 704.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 207.40 kr Uten utvalg90 POENG
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 1150.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG