Oppskrifter ribbe
Slik lager du rødkål
Fremgangsmåte
- Rødkål kuttes fint (med mandolin) i strimler.
- Ha kål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La de ligge i en god time, men aller helst over natten.
- Fres finhakket løk i andefett/ribbefett, tilsett rødkål med marinade og kraft. La dette småkoke til kålen er ferdig kokt.
- Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du surkål
Fremgangsmåte
- Snitt kålen fint opp og legg den lagvis med salt, karve og epler skåret i båter i en kjele. Tilsett kraft og vin eller vann.
- Bruker du vin, vil surkålen bli fruktigere og friskere.
- Kok opp og la alt trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom. Smak til med eddik og sukker. Rør eventuelt inn litt fett fra ribben i surkålen før servering.
- Lager du surkål av rødkål, bør eddiken blandes inn før koking. På den måten bevares rødkålens farge best.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove
Drikkeforslag
Fisk
Lutefisk Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør
Drikkeforslag
Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg Småretter Tilbehør Drikkeforslag
Julekaker og desserter
Julekaker Juledesserter Drikkeforslag
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget surkål
Fremgangsmåte
- Finsnitt kål og del eplene i båter.
- Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft.
- Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis.
- Smak til med eddik og sukker.
Perfekt tilbehør til pølser, eisbein, skinkestek og julens retter.
Her finner du retter som surkål passer perfekt til
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
Ribbesjy med nøttesmør
Fremgangsmåte
Krydderene toastes i tørr panne. Smøret has på og brunes til beurre noisette. Siles i fin sil klar til service.
Sideflesket skjæres i terninger på 0,5 cm, stekes i andefettet. Ta den av varmen og slå på sherryeddik, reduser til ca 3 ss væske. Rør inn den innkokte glacen og smak til med salt, pepper, sitron og eventuelt litt sukker.
Like før servering sprekkes sausen med noisette. ausen skal være kraftig og fet, men ikke for kraftig slik at den maskerer piggvaren.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør