Julemat
Oppskrifter ribbe
Porchetta som alternativ til ribbe
Fremgangsmåte
- Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.
- Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde.
- Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.
- Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt.
- Ha krydderne i en bolle og avkjøl.
- Bland med de øvrige ingrediensene.
- Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.
- Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren.
- Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.
- Snu buklisten med svoren ned.
- Gni både den og fileten inn med salt og pepper.
- Fordel krydderblandingen over begge.
- Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.
- Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag.
- Ta ut to timer før den skal i ovnen.
- Sett ovnen på 250 grader.
- Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett.
- Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer.
- Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp.
Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.
Server porchetta med rødkål og poteter som med en norsk juleribbe, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 254.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå