Før vi fant olje var fisk den viktigste eksportartikkelen her til lands, ikke laks, men tørrfisk og klippfisk. Fortsatt er det det Norge er mest berømt for i mange markeder. At vi er så lite flinke til å bruke råvaren selv, gjør mange søreuropeere målløse.
De fleste nordmenn forbinder klippfisk utelukkende med bacalao, men delikatessen kan brukes i et utall med oppskrifter som denne gratinerte utgaven. Som er en super måte å introdusere klippfisk for de yngste.
Lær mer om tørrfisk og klippfisk
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Gratinert klippfisk med purre
Fremgangsmåte
Bruk ferdig oppbløtt klippfisk, eller bløt klippfisken etter anvisning. Kok den i usaltet vann i 6 - 8 minutter.
Ta den opp, la den renne godt av og del den i mindre stykker.
Rens og skjær purren i tynne ringer. Fres purreringene i smør til de er myke, men ikke brune.
Dryss på mel, rør godt rundt og spe med melken til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.
Legg fisk og purresaus lagvis i en smurt ildfast form, saus på toppen.
Dryss revet ost over og bak retten på 200 grader midt i ovnen til den er gjennomvarm og gyllen (ca 20 minutter). Server med brød og en blandet salat til.
Tips: Retten kan gjøres helt klar i god tid slik at den bare skal bakes i ovn før servering.
Flere deilige retter med tørrfisk
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG