Kokebokjuryen har talt. Rå vare, signert restaurantkonge Bjørn Tore Furset og kollega Marianne Nygård-Hansen er en av de fem beste kokebøkene i 2016.
Kokeboken viser fram det beste fra de til sammen 10 restaurantenhetene i gruppen. Inkludert Norges fremste spydspiss, Maaemo, og det siste tilskuddet, Grand Cafe.
En smakebit fra denne utsøkte kokeboken får du her, med en ekstra smaksintensiv blåskjellrett, signert kjøkkensjefen på Ekebergrestauranten, Tore Aspås.
Om den blir årets aller beste kokebok, er fortsatt en hemmelighet.
Juryens begrunnelse for at Rå vare er en av finalistene:
«Når kokkene ved Oslo-restauranter som Maaemo, Ekebergrestauranten, Grand Café og andre spisesteder i Fursetgruppen skal lage mat, da spiller råvarene hovedrollen. Kuskjell, piggvar, baby-blekksprut og grønn asparges skal inn på kjøkkenet i riktig sesong. Der lager kjøkkensjefene mat du sjelden ser maken til, men som du nå kan prøve deg på hjemme. Gode tekniske forklaringer og oppskrifter som spenner fra «enkel» pizza til noen av Espen Holmboe Bangs berømte signaturretter fra Maaemo. Rettene løftes fram av et nøkternt design med flotte fotografier.»
Årets kokebokjury:
- Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
- Stein Øvre, designer i Creuna
- Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
- Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
- Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
- Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
- Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent
Det er niende gang denne kåringen finner sted. I år som før er den i regi av Apéritif i samarbeid med Norli.
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.