Paibunn:
Til denne oppskriften, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
Pakk deigen inn og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader.
Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
Paifyllet:
Sett temperaturen ned til 200 grader.
Klipp baconet i biter og stek det. Hell av fettet.
Rens den ferske spinaten eller klem vannet ut av den frosne.
Rens og hakk løken og stek den i smør.
Tilsett spinat og la den steke til den faller sammen. Rør inn det stekte baconet og smak til med salt og pepper.
Fordel spinatblandingen i paiskallet.
Bland cottage cheese med egg, melk og gurkemeie. Hell blandingen i paiskallet og strø over osten.
Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.
Server gjerne en frisk salat til.
Tips: Pai er kjempegodt i matpakken eller i piknikkurven.
Piknik i det fri
Se alle våre andre fristende oppskrifter på pai
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev