Kari Innerå har med sine røtter ytterst i havgapet utenfor Harstad et solid grep på sjømaten når hun får den inn på kjøkkenet. Men også kjøtt, bondejente som hun er. Derfor er det ikke bare havets delikatesser i den helt ferske kokeboken Innerå + Bø, men også kjøtt, og ikke minst grønnsaker som i god tidsånd får fyldig plass.
Dagens rett er en god representant for denne kokeboken: Utradisjonell, elegant og smaksintens.
Denne retten kan også lages med rester av ribbe eller også bacon som Kari foreslår. Dermed kan den gjenskapes også midt i uka. Og velger du lettsaltet torsk, slipper du dessuten å vanne ut like lenge som med klippfisk. En halvtime holder.
Se alt det andre du kan lage med klippfisk
Med seg på dette kokebokprosjektet har hun en annen bondejente som er blitt byjente, Merete Bø, tidligere sommelier, nå vinjournalist. Merete står ikke uventet for vinforslagene til rettene. Flere av dem er for øvrig klassikere fra den tiden de to jobbet sammen på Restaurant Cru.
Kokeboken er rikt illustrert med tegninger fra Meritxell Canudas og Carles Rius/byHands og foto av Sune Eriksen.
Denne kokeboken var ikke med i Beste norske kokebok 2016 da den kom ut etter fristen. Den er utvilsomt et solid bidrag til årets store kokebokhøst.
I årets kokebokkåring var det denne kokeboken som stakk av med tittelen
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig