Dagens rett

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Rødbetene fra i fjor smaker fortsatt utmerket
Foto: (ehaurylik)

Rødbetene fra i fjor smaker fortsatt utmerket

Rødbeter er like fargesterke året rundt og ikke minst er de å få tak i alltid. Det nærmer seg årets avling, men mens vi venter, spiser vi opp fjorårets grøde.
26 Mai 2021 - 23:00

Rødbeter er noe av letteste å få tak i av de virkelige godbitene fra norske gårdsbruk. Sågar økologisk dyrkete beter kan du kjøpe året gjennom, og populariteten til disse fargesterke rotfruktene er økende. 

Hvis du får tak i andre beter, eksempelvis gulbeter eller polkabeter, eller kanskje årets første delikate hvite neper, kan du lage et enda større fargespill. Jo mer farger, jo mer appetittlig blir maten. 

Se våre andre oppskrifter med rødbeter 

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Fremgangsmåte

  1. Kok rødbeter og poteter møre hver for seg, avkjøl og skrell dem. Del opp i passe store munnfuller.
  2. Fjern den nedre delen av midtstilken på grønnkålen. Del opp i biter og blansjer i 2 minutter i kokende vann. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
  3. Skrell og del grapefrukt opp i terninger. Bland med poteter, rødbeter og grønnkål. Ha i chiafrø, gresskarkjerner og tranebær. 
  4. Rist sammen dressingen og vende denne inn. Salaten kan godt stå og trekke.
  5. Like før servering tilsetter du chevre naturell i små biter. Bland lett. 

Tips1: Rødbetene kan også bakes i ovn på grovsalt i 30-40 minutter ved 170 grader. 

Tips2: I stedet for poteter kan du bruke neper eller hvite bønner. Det gir mye mer proteiner og salaten blir enda mer fullverdig. 

Tips3: Denne salaten kan godt serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et koldtbord. 

Se våre andre oppskrifter med rødbeter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her