Skjær baconet i smale strimler og rist det lett i pannen. Ta ut baconbitene og ta vare på fettet som dannes.
Skjær de rå potetene i fine skiver, skyll dem godt i vann, tørk dem godt i et håndkle.
Stek potetskivene i fettet, på begge sider. Press hvitløken over, gjennom en hvitløkpresse. Krydre med salt, pepper og oregano.
Legg potetene i en rund smurt form. Press lett slik at det blir en "pizzabunn". Dryss baconbitene oppå.
Skjær tomatene og osten i små terninger, og fordel dette oppå potetene. Sil oljen av sardinene og legg dem på potetpizzaen.
Tips:
Kapers gir ekstra god smak, men er ikke nødvendig. I stedet for sardiner kan du bruke ansjos. Hvis du finhakker dem blir smaken bedre integrert i retten. Du kan også bruke spekepølse i tynne skiver.
Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 15 minutter, eller til osten er smeltet og binder pizzaen sammen.
Varm sprø pariserloff eller rundstykker til.
Her er en annen oppskrift på pizza med potet Birkebeinerpizza
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev