Det er auberginens kjøttaktige struktur og høye innhold av fiber som gjør den så anvendelig i vegetarretter.
Dessuten er den mild i smak og passer derfor godt sammen med andre mer smakssterke eller syrlige ingredienser.
Den brukes så å si aldri rå og det skyldes dens bitre smak. Den blir borte ved varmebehandling, men det er alltid lurt å drysse salt over skivene eller terningene før bruk og la stå i 10 minutter. Saltet trekker ut bitterstoffene og smaken blir enda bedre.
Selv om aubergine er i slekt med potet, dyrkes den i liten grad i Norge. Og det er litt rart siden den er like lett (eller vanskelig) å få til å trives som tomater. Mesteparten importeres altså, og den er tilgjengelig året rundt.
Se alt det gode du kan lage med aubergine
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post