- Begynn dagen før du skal grille:
Lag noen riss i bogen. Mos alle krydderne, hvitløken og tomatpuré sammen, gjerne i en morter, blender eller kjøkkenmaskin hvis du har det.
- Bland inn olivenoljen og gni blandingen godt over hele kjøttstykket.
- Legg i en pose over natten i kjøleskap.
- Ved grillen:
Skru på grillen og la den bli god og varm.
- Start med å brune bogen på grillen over direkte varme på 180 °C. Snu kjøttet slik at alle sider får farge.
- Etter ca. 20 min skrur du ned varmen til 120 °C og legger kjøttet i en keramisk grillform eller lignende for å fange opp kjøttsaften.
- Tilsett ca. 1/2 liter vann, hvitvin eller eplejuice hvis du oppdager at det trengs mer væske.
- La stå i 4-5 timer og snu kjøttet ca. hver halvtime og pensle kjøttet med væsken fra pannen.
- Når kjøttet slipper beinet, er det ferdig, med en kjernetemperatur mellom 65-70°C og kan hvile 20-30 min før servering. (Du kan gjerne skru opp varmen og gi kjøttet en ekstra omgang på 200 °C i noen minutter for sprø stekeskorpe i slutten. Snu jevnlig for å unngå brente områder.)
Server med masse deilige grønnsaker som disse og yoghurtdressing med finhakket mynte (smakt til med sitron, salt og pepper), hummus, granteplefrø og pitabrød som du varmer raskt på grillen.
Tips:
Ras el hanout-krydderblanding lager du selv slik: ½ ts kanel, ½ ts ingefær, 2 ts paprika, 1 ts revet muskat, 2 ts karri og 1 ss spisskummen
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Bak pitabrødene selv
Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev