- Gni lammelåret godt inn med krydder.
- Tips:
I stedet for tørket rosmarin, kan du bruke frisk rosmarin. Da hakker du den opp og drysser på toppen av steken. - Lag små snitt i steken med spiss kniv og stikker inn hvitløksfeddene som du først deler på langs.
- Ha løk, chili, gulrøtter og vann i en langpanne eller ildfast form. Legg steken over og stikk inn steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
- Stek ved 125 grader i 2-3 timer. 65-70 grader på steketermometeret gir rosa stek, 75-76 grader er gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter før oppskjæring. Imens lager du sausen.
- Kok inn sjyen til 2/3-1/2 mengde. Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Kok opp igjen. Pisk inn jevningen som skal være uten klumper. Kok opp og ha direkte i et sausenebb.
Server lammesteken med saus og stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og persille. Grønnsakene freses lett i smør på pannen.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam