Dagens oppskrift er en lekker salat med ris, krabbe og spennende krydder. Da trenger du bare brød ved siden av.
Det enkleste er å velge ferdigrenset krabbe, men om du har hel krabbe i fryseren eller bare foretrekker å gjøre jobben selv, er det selvsagt helt fint.
Da kan det være greit å vite at det i en stor krabbe er 150-200 g krabbekjøtt.
Har du tilgang til levende krabbe, får du koketipsene av oss.
Les om hvordan du koker og renser krabben
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Krabbesalat med ris
Fremgangsmåte
- Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
- Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.
- Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.
- Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
- Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.
- Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.
Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG