Krabbesalat med ris
Norges sjømatråd

Krabbesalat med ris

Lag en deilig salat med krabbe. Resten av ingrediensene finner du i oppskriften. Vi kan love deg et meget vellykket resultat.

Fremgangsmåte

  1. Bruk fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
  2. Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.
  3. Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.
  4. Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.
  5. Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.
  6. Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.
Server med nybakt brød ved siden av.

Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her