- Kje-ribben:
- Bland olje, sennep og krydder.
- Pensle ribben med olje, sennep og urtemiksen, dryss over litt salt.
- Grill ribben på rist i ovnen 15-20 min. på ikke altfor sterk varme (175 grader) eller på grillen - middels varme.
- Fløtegratinerte poteter:
- Skiv opp potetene med ostehøvel, varm dem opp forsiktig i en gryte, dryss over finhakket, frisk dill og gjør noen omdreininger med pepperkverna. Dryss litt salt over.
- Varm dette opp i smeltet smør i 5-8 minutter, ha i halvparten av fløten, la det surre i ytterligere 5 minutter.
- Hell blandingen over i en ildfast form, og hell over resten av fløten. Dryss revet hvit geitost over. Gratiner potetene i 20 minutter ved 180 grader.
- Skjær opp ribben langs bena. Server med potetene og smørdampet brokkoli eller bønner med tomat.