Kje-ribben:
Bland olje, sennep og krydder. Pensle ribben med olje, sennep og urtemiksen, dryss over litt salt. Grill ribben på rist i ovnen 15-20 min. på ikke altfor sterk varme (175 grader) eller på grillen - middels varme.
Fløtegratinerte poteter:
Skiv opp potetene med ostehøvel, varm dem opp forsiktig i en gryte, dryss over finhakket, frisk dill og gjør noen omdreininger med pepperkverna. Dryss litt salt over. Varm dette opp i smeltet smør i 5-8 minutter, ha i halvparten av fløten, la det surre i ytterligere 5 minutter. Hell blandingen over i en ildfast form, og hell over resten av fløten. Dryss revet hvit geitost over. Gratiner potetene i 20 minutter ved 180 grader.
Skjær opp ribben langs bena. Server med potetene og smørdampet brokkoli eller
bønner med tomat.
Tips:
Du kan godt bruke dielam/lite lam i stedet for kje.
Sendt inn av
Øivind Storvik