Pizzabunn:
Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
Kjevle pizzadeigen til en rund eller firkantet leiv. Legg på et stekebrett.
Sett ovnen på 225-230 grader.
Pizzatopping:
Mos hvitløk med salt i en morter. Tilsett ansjos og mos videre. Ha så i basilikumblader og fortsett prosessen. Neste er solsikkekjerner som knuses og dermed blandes inn i «pestoen». Spe med sitronsaft og olje. Skjær tomater i fire båter. Bland med «pestoen».
Fordel denne over pizzabunnen. Del mozzarella i terninger og fordel over pizzabunnen. Topp med (tynne) spekeskinkeskiver.
Stek i 13-14 minutter ved 225-230 grader. Dryss over friske oreganoblader på toppen.
Andre deilige pizzaer finner du her
Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev