Pizzabunn:
Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
Kjevle pizzadeigen til en rund eller firkantet leiv. Legg på et stekebrett.
Sett ovnen på 225-230 grader.
Pizzatopping:
Mos hvitløk med salt i en morter. Tilsett ansjos og mos videre. Ha så i basilikumblader og fortsett prosessen. Neste er solsikkekjerner som knuses og dermed blandes inn i «pestoen». Spe med sitronsaft og olje. Skjær tomater i fire båter. Bland med «pestoen».
Fordel denne over pizzabunnen. Del mozzarella i terninger og fordel over pizzabunnen. Topp med (tynne) spekeskinkeskiver.
Stek i 13-14 minutter ved 225-230 grader. Dryss over friske oreganoblader på toppen.
Andre deilige pizzaer finner du her
Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig