- Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft.
- Rens blomkålhodet og del det i to. Legg blomkål og oppskåret selleri og løk i buljongkjelen.
- La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen.
- Bruk foodprosessor eller en stavmikser og finmos den andre halvdelen.
- Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen.
- Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen og rør inn crème fraîche og eggeplommer.
- Smak til med musket, salt og pepper.
- Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.
Tips1: Om du ønsker en vegetarisk utgave, bruker du grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong.
Tips2: Her har vi tilsatt litt persilleolje ved servering, og dette er bare persille og nøytral olje som er kjørt sammen i en matmølle til en tyktflytende olje.
Mange deilige oppskrifter med blomkål
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev