Dagens rett

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Når krabbe fylles i pastaruller, smaker den helt fantastisk

Når krabbe fylles i pastaruller, smaker den helt fantastisk

Krabbe i form av ferdigrensete skjell er tilgjengelig store deler av året. Men den passer kanskje aller best om sommeren. Prøv denne lekre oppskriften.
22 Juli 2022 - 23:05

Mange foretrekker kongekrabbe fremfor hummer, både på grunn av smaken og på grunn av tilgjengeligheten, særlig når det er snakk om norsk hummer. Når det kommer til prisen, er det ikke så store forskjell. Men taskekrabbe er fortsatt en billig luksus.

Mens taskekrabbe ikke lenger er fritt fram hva bærekraft angår, er kongekrabbe noe vi bør spise mest mulig av. Det blir likevel budsjettet som forhindrer oss fra å nyte den oftere enn i helgene.

Spiser du krabbe på andre måter enn bare med majones, trenger du dessuten mindre krabbekjøtt for å få til gode resultater.

Flere fantastiske retter med krabbe

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaplatene i lettsaltet vann med litt olivenolje og avkjøl dem i isvann.
  2. Ta pastaplatene opp av vannet og tørk av noe av vannet. Legg dem på oljet bakepapir.
  3. Fres spinat, løk og hvitløk lett sammen i olje til spinaten faller sammen.
  4. Bland inn krabbekjøttet, parmesan og cottage cheese. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel krabbefyllet på pastaplatene og rull dem sammen til et fint rør.
  6. Legg cannelloniene på smurt bakepapir og dekk dem med folie. Varm dem ved 120 grader i ca 5 min like før servering.
Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
  1. Fres fennikelen lett i olje og smør. Rør inn sukkeret og press over appelsinsaft og sitronsaft.
  2. La det koke inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og persille.
  3. Fordel fennikelen på toppen av cannelloniene og drypp sjyen rundt.

Server nybakt brød og en blandet salat ved siden av.

Flere retter med cannelloni finner du her

Mange deilige pastaretter du kan lage

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her