Omelettrull med laks

Omelettrull med laks

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk. 
  2. Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røren og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre.
  3. Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
  4. Finhakk laksen og bland den med kesam.
  5. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
  6. Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett rulladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering. 
Anrett på tallerken med frisk salat, litt rogn,  grønn pesto og toast.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Roastbiff- og paprikarulade

Roastbiff- og paprikarulade

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen smøreost med pepperrot og sitron.
  2. Legg roastbiffskivene utover benken slik at de danner et A4-ark og smør halvparten av osteblandingen jevnt utover.
  3. Fordel paprika, ruccola og skiver av reddiker. Rull sammen og kutt opp i 3 cm høye sylindere.
  4. Gjør det samme med den resterende roastbiffen og osteblandingen.
  5. Dette er en kjapp rett å lage. Pepperrot sammen med roastbiff er utrolig godt.
  6. Pass på å la det være 3-4 cm av roastbiffen hvor det ikke er lagt på noe fyll. Da vil rullen "lime" seg bedre sammen.

Flere oppskrifter med roastbiff

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Carpaccio av hval

Carpaccio av hval

Fremgangsmåte

  1. Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
  2. Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
  3. Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
  4. Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv godt med tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.

Sendt inn av Markedsrådet for hval

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fenalår med asparges

Fenalår med asparges

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene godt, skallet skal sitte på.
  2. Kok potetene knapt møre i vann. Varm opp oljen og vend dampede poteter i denne. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
  3. Skrell nederste del av aspargesen. Kok, stek eller grill den 3-4 minutter til den er knapt mør.
  4. Anrett asparges med skiver av fenalår rundt på porsjonstallerken eller serveringsfat.
  5. Server sammen med lune poteter og gjerne flatbrød.

Kan serveres som en av flere tapasretter.

Tips: Fenalår et tradisjonell norsk mat. Kombinert med asparges i denne enkle retten er den en smaksbombe. Denne retten kan brukes som forrett, når du har lyst på noe godt eller som en del av et koldtbord/tapasbord.

 
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grillet asparges med sitronolje

Grillet asparges med sitronolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.
  2. Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.
  3. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.
  4. Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Her finner du alle aspargesoppskriftene

Her er flere grønnsaksretter for grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
  2. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Smør dem med pesto.
  3. Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.
  4. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!

Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt. Hvis du legger til mozzarella eller skjørost - gjerne tilsmakt med friske urter, gir retten enda mer metthetsfølelse. 

Slik lager du pesto selv

Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød

Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her