Mat
Foto: (Matprat/Astrid Hals)
Enkel og saftig eggerøre
Fremgangsmåte
- Visp eggene sammen med kremfløte, litt salt og nykvernet pepper.
- Smelt smøret i stekepannen og slå i eggerøren. La den stivne på svak varme mens du rører forsiktig mot bunnen av pannen med en varmebestandig slikkepott.
- Eggerøren skal være fløyelsmyk på konsistens og ta den av før den setter seg helt.
Eggerøre passer godt til alle typer spekemat, laks og er en fast bestanddel på koldtbordet.
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du enkelt ovnsbakte potetbåter
Fremgangsmåte
- Del potetene i båter og kok dem raskt i vann i 3 min. La dem dtyppe godt av. Legg potetbåtene i en langpanne el ildfast form sammen med tomatene, rødløk, hvitløk og laurbær.
- Bland sitronsaft, vann og tomatpuré i en liten bolle. Tilsett krydder og urter og bland godt sammen. Vend inn krydderblandingen i langpannen med poteter og løk slik at alt blir godt blandet.
- Drypp over oljen og stek i ovn på 200 grader i ca 40 min. Vend potetene ofte under stekingen.
Disse potetene smaker godt til grillet eller stekt kjøtt eller fisk.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå