Det er noe spesielt tilfredsstillende med perfekt trukket torsk som flaker seg nydelig. Denne veldig tradisjonelle oppskriften er det kanskje ikke så mange som lager lenger, men kombinasjonen av fisk, bacon og gulrotstuing er utrolig godt.
Vi har mange andre gode oppskrifter med torsk
Bestill dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
- Kok potet og stek baconet sprøtt.
- Koking av fisken:
Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad. - Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.
- Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.
- Gulrotstuing:
Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Kok møre i melk og vann. - Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør til den er blank men ikke tatt farge, og rør inn mel.
- Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing. La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.
- Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.
Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.
Tips: Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som sei, kveite, lyr eller hyse til denne retten dersom du ikke får tak i torsk.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-