- Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
- Kok potet og stek baconet sprøtt.
- Koking av fisken:
Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad. - Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.
- Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.
- Gulrotstuing:
Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Kok møre i melk og vann. - Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør til den er blank men ikke tatt farge, og rør inn mel.
- Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing. La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.
- Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.
Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.
Tips: Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som sei, kveite, lyr eller hyse til denne retten dersom du ikke får tak i torsk.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig