Kokt torsk med gulrotstuing og bacon
Foto: Astrid Hals

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Det blir full fest selv på en hverdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk med bacon og gulrotstuing.

Fremgangsmåte

  1. Skjær torsken i serveringsstykker. Rør salt ut i kaldt vann, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
  2. Kok potet og stek baconet sprøtt.
  3. Koking av fisken:
    Kok opp vann, og tilsett salt, sitron og laurbærblad.
  4. Rett før servering legger du torskestykkene forsiktig i kjelen, la trekke i ca. 5-8 minutter, til den flaker seg.
  5. Løft opp med en hullsleiv, legg på et rent klede så den får rent av seg.
  6. Gulrotstuing:
    Skrell og skjær gulrøttene i terninger. Kok møre i melk og vann.
  7. Skrell og skjær løk i strimler. Surr lett i smør til den er blank men ikke tatt farge, og rør inn mel.
  8. Spe med kokekraft fra gulrøttene til du får en jevn og fin stuing. La den trekke i 10 minutter for å fjerne melsmaken. Smak til med salt og pepper.
  9. Ha i gulrot og varm forsiktig opp til de er varme.

Server torsken med kokte poteter, sprøstekt bacon og gulrotstuing.

Tips: Bruk gjerne en annen hvit fisk slik som sei, kveite, lyr eller hyse til denne retten dersom du ikke får tak i torsk.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her