Guide
Oppskrifter med nykål
Foto: (peredniankina)
- 1. Kål er noe av det sunneste som finnes
- 2. Du kan også drikke nykål
- 3. Har du prøvd å grille nykål?
- 4. Nykål stekt i ovnen er veldig godt
- 5. Prøv denne japanske klassikeren med nykål
- 6. Kålruletter på to måter og med nykål
- 7. Kylling og nykål er som skapt for hverandre
- 8. Laks er intet unntak
- 9. Nykål erstatter sågar asparges
Hjemmelaget sommerruller
Fremgangsmåte
- Vask og rens alle grønnsakene.
- Ta av de største bladene på nykålen og forvell dem i 1-2 minutter. Avkjøl. Disse skal brukes til rullene.
- Skjær resten av kålen og de andre grønnsakene i strimler.
- Varm opp oljen i en wok eller stekepanne med litt høye kanter og tilsett grønnsakene. Wok dem i 2-3 minutter.
- Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
- Legg et par spiseskjeer med wokblandingen på hvert kålblad og pakk inn slik at de får vårrull-fasong.
Kålrullene kan serveres slik de er, f.eks. sammen med resten av woken, eller de kan serveres som tilbehør til middag. De kan også stekes i varm olje på hver side før servering.
Tips: Perfekt tilbehør til så vel grillet fisk og kjøtt av alle slag.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
82 POENG
Asiatiskinspirerte nykålruletter
Fremgangsmåte
- Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.
- Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.
- Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.
- Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.
- Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.
- Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.
- Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.
- Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.
- Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.
Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter, erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses.
Se våre andre oppskrifter på kålruletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
- 1. Kål er noe av det sunneste som finnes
- 2. Du kan også drikke nykål
- 3. Har du prøvd å grille nykål?
- 4. Nykål stekt i ovnen er veldig godt
- 5. Prøv denne japanske klassikeren med nykål
- 6. Kålruletter på to måter og med nykål
- 7. Kylling og nykål er som skapt for hverandre
- 8. Laks er intet unntak
- 9. Nykål erstatter sågar asparges
Forsiden akkurat nå