Forsommeren er en tid mange matinteresserte gleder seg til, ikke bare på grunn av lysere og varmere tider, men spesielt siden årets første friske grønnsaker fra norske åkre fyller opp butikkhyllene.
Tid for å fråtse
Dette er virkelig tiden for å fråtse i nypoteter og ikke minst nykål. Nedenfor finner du noen av de mange oppskriftene vi har med nykål i vår store kokebok.
Også veldig sunt
Ikke bare er nykål fantastisk godt på smak, den har en rekke helsefremmende egenskaper du kanskje ikke var klar over. Blant annet kan kål forebygge brystkreft og hjerte- og karsykdommer viser nyere forskning.
Les mer om kålens helseeffekt her
I dag kan vi få tak i det meste av de grønnsakene vi ønsker hele året igjennom, men det er noe eget med å spise de grønne delikatessene når de er på sitt aller beste og i sesong.
Dersom du ikke får tak i nykål kan du også benytte spisskål som likner ganske mye på smak.
Flere lekre oppskrifter med nykål finner du her