- Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.
- Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.
- Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.
- Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.
- Løs opp grønnsaksbuljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.
- Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.
- Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.
- Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.
- Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.
Tips:
Hvis du ønsker vegetariske kålruletter, erstatter du kyllingfarsen med kokte linser som skylles og tørkes før de moses.
Se våre andre oppskrifter på kålruletter