Oppskrifter
Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus
Fremgangsmåte
- Nykålen:
- Rens kålen og del den opp i fire store båter - pass på at stilken er intakt slik at båtene ikke deler seg opp.
- Kok opp godt saltet vann (1 ss salt pr liter vann) og ha i kålen. Gi den et raskt oppkok (blansjere) til den såvidt er mør, ca 1-2 minutter.
- Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt.
- Kok opp 2 dl vann tilsatt 3 ss smør og varm kålen i dette rett før servering. Smak til med salt og pepper.
- Nypotetene:
- Ha nypotetene i en ildfast form og bland godt med sitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 gr i ca 30 min. Del nypotetene i to dersom de er store.
- Laksen:
- Skjær laksen i biter på 150 gram. Stek den i litt olje med skinnsiden ned over middels høy varme slik at skinnet blir sprøtt.
- Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut laksen og hold den varm.
- Tilsett rømmen i stekepannen og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.
- Legg opp poteter og kål på tallerkenen med laksen over og ha rømmesausen rundt.
Tips: Nykålen kan godt byttes ut med spisskål.
Våre beste lakseoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå