Raske festkaker
Rask bløtkake
Fremgangsmåte
Lag vaniljekrem eller bruk ferdig fra butikken. Pisk krem av all fløten. Når vaniljekremen er klar, rører du inn halvparten av den piskede kremen. Hakk opp valnøtter og pistasjenøtter hver for seg.
Lag jordbærpure av 1 pk halvtinte jordbær og 1 dl melis som kjøres i blender.
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg først ett av lagene på et fat. Dynk det med litt melk. Smør på 1 dl jordbærpure. Bre over et tykt lag med vaniljekrem. Dryss over halvparten av valnøttene. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen en gang til.
Tips:
I stedet for valnøtter kan du bruke pistasjnøtter.
Smør pisket krem i et tynt lag på toppen av kaken og jevnt langs sidene.
Ta resten av kremen i en sprøytepose og lag kremtopper rundt kanten på kaken. Legg på halve jordbær, mango i biter, kiwi i båter, hele bjørnebær og blåbær et hakk innenfor kremkanten. Fyll ut med krem der hvor det er hull og legg gjerne et ekstra lag langs kanten om du har nok krem.
Tips:
Ikke la deg begrense av innholdet og pynten i oppskriften. Eksperimenter gjerne med frukter og smaker du er glad i.
Lyst til å lage en annen bløtkake?
Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Strawberry Amaretto Shortcake
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 180 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Rør sammen sukker og smør til blandingen er myk og luftig. Tilsett mandlene og melet og kna til blandingen blir en fast deig. Del deigen i to og kjevle ut hver del til en leiv på 16 cm som settes på stekeplaten. Pensle eggehviten over en av leivene og dryss de hakkete mandlene over.
Stek ringene i ovnen i 20 minutter til de er gyllenbrune. Del ringen med de hakkete mandlene i fire snipper, la så begge ringene kjøles ned.
Pisk krem. Spar litt av kremen til pynt. Bland amarettoen inn i resten av den piskete kremen, rør så jordbærene forsiktig inn. Dekk den hele kakebunnen med kremblandingen, legg så de fire delene av kakebunnen på toppen. Pynt med krem og hele jordbær, og med melis til slutt.
NB: Kaken på bildet er helt eksakt som i oppskriften, men shortcake lages på veldig mange måter. De fleste er imidlertid med «bunn» og «lokk» og krem og jordbær mellom.
Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.38 l Pris: 365.00 kr Bestillingsutvalget
Sommerens jordbærkake
Fremgangsmåte
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.
Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.
Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG