Raske festkaker
Vafler og pannekaker kan også bli også festkake
Vafler i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte
- Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle 1/2 time.
- Del røren i to deler, der du bruker rød konditorfarge i den hele bollen og blå i den andre.
- For å få vafler i begge fargene kan du putte de forskjellige rørene i to poser og stikke hull på tuppen av posen. Dekk så halve vaffeljernet med blå røre og halve med rød røre.
- Stek vaflene og server dem gjerne varme med is, så får du alle de norske fargene.
Flere oppskrifter med vafler du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Havrevafler med krem og friske bær
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og avkjøl lett. Pisk eggene lett. Rør inn egg og smør i de tørre ingrediensene i en bolle. Visp til en jevn røre.
- La den stå i minst 15 minutter før du steker 8 vafler i et godt oppvarmet jern (høyeste temperatur). Avkjøl på rist. Vaflene er sprøest mens de fortsatt er lune, men kan varmes opp på rist i ovnen.
- Kesamkrem:
Bland kesam med vaniljesukker og smak til med sukker/stevia. - Frukt:
Del bær/frukt i passe biter. Siden acai-frukt kommer i fryst form, må du ta dne ut litt før. Form kuler med iskremskjeen.
Servering:
Legg en vaffel på hver skål/tallerken. Legg en god skje med kesamkrem på hver vaffel. Fordel frukten oppå. Legg en vaffel på toppen.
Tips1:
Hvis du synes det er for mye smør, kan du godt redusere mengden, men da blir ikke vaflene sprø.
Tips2:
Har du ikke havremel i huset, lager du det selv ved å kjøre det i blenderen.
Flere oppskrifter med vafler du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
-
85 POENG
Pannekaker som bløtkake
Fremgangsmåte
Rør alt sammen til en klumpefri røre og stek 5 - 7 pannekaker. Avkjøl dem.
Kok opp vann og sukker, la det koke i 1 min. Vask appelsinen og riv skallet. Ha litt skall i laken. Press appelsinen og rør i saften, smak til med kanel. Kok laken inn til sirup.
Smak de mosede bærene til med litt sukker og legg pannekakene sammen med bærmosen mellom lagene.
Visk fløten og legg den på i topper. Dekorer med friske bær og ringle karamellsausen over.
Tips: En enkel og populær kake for store og små. Kan med fordel forberedes i god tid. Fyll med de bærene du har lett tilgjengelige.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG