15 retter som alle kan klare
Hjemmelaget focaccia
Fremgangsmåte
- Løs opp gjæren i vannet og la blandingen stå i 10 minutter. Tilsett olivenoljen.
- Bland inn melet litt etter litt. Ha litt mel på bakebordet og elt deigen til den er smidig.
- Legg den i en bolle til heving i en time (eller aller helst over natten da kan du steke brødet om morgenen, alternativt kan du fryse det).
- Dekk med plastfolie. Smør en langpanne med olivenolje eller bruk bakepapir.
- Kna deigen og kjevle den til en tykk leiv som passer til pannen. La etterheve under et stoffstykke i 30 minutter.
- Lag groper i deigen med fingeren og drypp over godt med olivenolje. Dryss over grovt salt og rosmarinblader (grovhakket hvis de er store).
- Stek brødet ved 200 grader i 30 minutter. Skjæres opp i firkanter à 5x5 cm.
Tips: Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.
Her det flere gode oppskrifter på foccacia
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Cæsarsalat med ruccula
Fremgangsmåte
Skyll salaten.
Loffterningene ristes lysebrune i olje og knust hvitløk. Legg dem deretter på et fettsugende papir. Sprøstek bacon i terninger.
Gni inn salatbollen med hvitløk. Bruk gjerne en trebolle. Dressingen skal lages i denne bollen. Eddik, sitronsaft, olje, salt og pepper blandes. Tilsett egget som altså er kokt i 1 minutt! Visp godt.
Gjør de øvrige ingrediensene klare. Salaten blandes umiddelbart før servering på denne måten: Rucculasalat vendes forsiktig i dressingen. Tilsett parmesan og vend igjen forsiktig. Legg salaten over i porsjonsskåler, dryss bacon og brødterninger over. Og bladpersille på toppen.
Tips:
Du kan altså erstatte ruccula med feltsalat for en mildere smak.
Flere deilig retter med cæsarsalat
Har du lyst på en annen salat så finner du de her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Hamburgerdressing Else
Fremgangsmåte
Bland sammen til en tykk dressing. Smak til med salt.
Lyst på en saftig burger da finner du mange oppskrifter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget løksuppe
Fremgangsmåte
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 298.30 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Bergensk fiskesuppe
Fremgangsmåte
Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 364.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
80 POENG
Chili con Carne med oregano
Fremgangsmåte
Stek kjøttdeigen sammen med løken i en jerngryte. Smuldre kjøttdeigen med en gaffel. Tilsett hvitløken, krydderne og tomatene. La det surre i noen minutter.
Bland i tomatbønnene og paprikaterningene og kok opp. Smak til med salt og pepper. Server retten med salat og brød ved siden av.
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Ovnstekte svinekoteletter
Fremgangsmåte
- Gni kjøttet med en overskåret hvitløkfedd, skjær over resten av hvitløkfeddene på langs og stikk dem inn ved benet på kotelettene.
- Snitt i kotelettene, ikke for dypt, på begge sider.
- Hakk fennikel og hvitløk og bland dette med knust enerbær, salt og pepper.
- Dekk kotelettene på begge sider med denne blandingen.
- Legg dem i en bolle og hell oljen over. La dem marinere i 3-4 timer. Vend på dem av og til.
- Smør en ildfast form, legg kotelettene oppi og stek dem møre på middels varme, 160 C, i stekeovnen i ca 20 minutter.
- Server gjerne med loff til.
Mange lekre oppskrifter på koteletter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Gresk lammegryte med kinakål
Fremgangsmåte
Tørk kjøttstykkene med kjøkkenpapir. Fres løken i oljen til den er blank og myk. Øk varmen og stek kjøttet 10-15 minutter, snu og vend det ofte. Tilsett buljong eller vann og litt salt. Legg på lokk og kok på svak varme til kjøttet er mørt, ca 45-60 minutter.
Ha i kinakål og 3 ss dill og bland forsiktig. Legg på lokk og la gryten trekke i 15 minutter. Ta den av platen.
Pisk sammen egg og sitronsaft og pisk i litt av den varme kraften fra kjøttgryten.
Ta kasserollen av platen og tilsett eggblandingen i en tynn stråle mens du rister på gryten. Vend forsiktig sammen. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter mens du rister på gryten så kjøttet dekkes av et tynt lag saus. Gryten må ikke koke, da skiller sausen seg.
Denne retten er typisk vår- og påskerett som helst lages av kopplam og vårens første grønnsaker.
Mange av ingrediensene i denne retten brukes også i magrista - en suppe som ofte er den første kjøttretten man spiser etter at fasten er over, etter oppstandelsesmessen ved midnatt lørdag. Helst skal retten lages av lammelår, men utbenet bog går like bra. Server brød til og bruk brødbiter slik at du får med deg all den gode kraften
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Pannekaker som bløtkake
Fremgangsmåte
Rør alt sammen til en klumpefri røre og stek 5 - 7 pannekaker. Avkjøl dem.
Kok opp vann og sukker, la det koke i 1 min. Vask appelsinen og riv skallet. Ha litt skall i laken. Press appelsinen og rør i saften, smak til med kanel. Kok laken inn til sirup.
Smak de mosede bærene til med litt sukker og legg pannekakene sammen med bærmosen mellom lagene.
Visk fløten og legg den på i topper. Dekorer med friske bær og ringle karamellsausen over.
Tips: En enkel og populær kake for store og små. Kan med fordel forberedes i god tid. Fyll med de bærene du har lett tilgjengelige.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Lett å lage sjokolademousse
Fremgangsmåte
Legg gelatinplatene i en kopp med kaldt vann. Visp egg og sukker og kakao i en kasserolle til det ikke er klumper. Tilsett melk og la det koke til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør i forsiktig.
Ta kasserollen av platen. Avkjøl.
Pisk krem. Bland kremen i resten av massen. NB. Blandes det når det er kaldt, blir det skikkelig mousse, hvis det blandes når det er varmt, blir det en tofarget dessert, med sjokoladepudding nederst, og sjokoladekrem øverst.
Fordel i porsjonsskåler eller hell i en stor serveringsbolle.
Tips:
Pynt gjerne med litt krem hvis ønskelig, og det kjempegodt med litt vaniljesaus på.
Her ligger det mange oppskrifter på forskjellige sjokolademousse
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Enkelt å lage karamellpudding
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 150 C. Hell i litt kokende vann i langpannen, som skal stå på øverste rille nederst i ovnen.
- Ha sukkeret i en 1 liters avlang kakeform. Sett denne på stekeplaten, til sukkeret begynner å smelte samt tar farge. Bruk en tresleiv til å jevne ut sukkeret.
- Brun til sukkeret får karamellfarge. Bruk grytekluter når du fordeler karamellet i formen, ved å vende på den. Karamellen skal dekke bunnen, og litt oppover på sidene. Dette er varmt! Avkjøl formen
- Egg melk og vaniljesukker blandes lett i en bolle. For sterk pisking gir luftblærer i puddingen, så vær varsom.
- Melk og eggeblandingen siles opp i formen. Sett puddingen i vannbad i ovnen som er forvarmet til 150 C.
- La stå i ca 60 min.
- Puddingen avkjøles, helst over natten, og serveres med pisket krem.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
PortugalVolum: 0.50 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Lettvint eplekake
Fremgangsmåte
Skrell eplene og del i grove båter - ta ut kjernehusene. La eplene ligge i litt vann med sitron så blir de ikke misfarget.
Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i det kalde smøret - deigen skal være finkornet. Visp sammen eggene og rør de sammen med smuldredeigen til en glatt deig.
Røren has i en smurt springform, trykk eplebåtene ned i deigen. Strø over med sukker, kanel og hakkede mandler. Du kan evt også ha i noen rosiner hvis du ønsker. Stekes på 180 gr 40 - 45 min.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Ostekake med sitrongelé
Fremgangsmåte
Kjør kjeksen i en foodprosessor til finkornet. Smøret smeltes og blandes med kjeksen. Trykk blandingen ut i en springform (ca 22 cm). Settes kaldt i ca 30 min.
Lettrømme, fløte, kremost, melis og vaniljesukker blandes til en glatt røre. Hell det over kjeksbunnen. Settes i kjøleskapet til kaken er stivnet.
Geleen lages som anvist på pakken, men med halvparten av vannmengden (2½ dl). Når den begynner å stivne, helles den over kaken, og settes i kjøleskap
Tips: Pynt gjerne med godt mandarinsyltetøy.
Her har du oppskrifter på 35 helt forskjellige ostekaker
Lyst på en annen type kake finner du oppskrifter til over 400 her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG