- Løs opp gjæren i vannet og la blandingen stå i 10 minutter. Tilsett olivenoljen.
- Bland inn melet litt etter litt. Ha litt mel på bakebordet og elt deigen til den er smidig.
- Legg den i en bolle til heving i en time (eller aller helst over natten da kan du steke brødet om morgenen, alternativt kan du fryse det).
- Dekk med plastfolie. Smør en langpanne med olivenolje eller bruk bakepapir.
- Kna deigen og kjevle den til en tykk leiv som passer til pannen. La etterheve under et stoffstykke i 30 minutter.
- Lag groper i deigen med fingeren og drypp over godt med olivenolje. Dryss over grovt salt og rosmarinblader (grovhakket hvis de er store).
- Stek brødet ved 200 grader i 30 minutter. Skjæres opp i firkanter à 5x5 cm.
Tips: Dette langpannebrødet er nesten en rett i seg selv. Du trenger bare litt spekeskinke og en salat ved siden av.
Her det flere gode oppskrifter på foccacia
Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig