I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
Du kan legge alle oppskriftene inn i din personlige kokebok og også lage dine egne
I både Bulgaria og Tyrkia serveres de som forrett. Du kan bruke de som tapas eller på et koldtbord. Med litt spekepølse og brød og så er du klar til å servere.
I Bulgaria kalles denne retten Misch-masch eller Mish-mash.Den spises for det meste til frokost eller lunsj, men fungerer utmerket som middag med brød til.
Fylt paprika er en populær meksikansk rett. Her skal du gjøre som meksikanerne, fylle dem med bønner.
Denne suppen som kalles harira er en tradisjonsrik rett i Marokko. Mange deilige smaker og vi kan love deg at du blir god og mett.
Wild Rice Minnesota Style er en klassiker fra et område i USA som er mer kjent for sine norskættede kulinariske tradisjoner enn de opprinnelige. Villris er unntaket.
Ingen kan trylle med poteter og egg som spanjolene. Denne er avhengighetsskapende.
Dette er en spesialitet fra Calabria. Navnet kommer av det italienske ordet millecose, som betyr "tusen ting". Og bokstavelig talt alt som er spiselig kan has i denne suppen. I Calabria bruker de en bønnesort som kalles cicerchia og er spesiell for denne regionen.
I italienske menyer heter denne retten zuppa di fagioli. Vi kan love deg at den smaker fantastisk godt.
Denne retten heter Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia i Hellas og er en Dette er typisk husmannskost fra øyene.
Det greske kjøkken briljerer med det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. I denne vegetarretten er det squash, poteter og tomater som spiller hovedrollen.
Yemista eller gemista er en populær gresk vegetarrett og perfekt som tapas.
Melitzanosalata er en gresk klassiker som er lett å lage hjemme.
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti. Ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Denne indiske retten heter Mathura Ki Kaddu Ki Sabzi og i India er det en annen type såkalt rødt gresskar som brukes. Garantert ganske hot og helt uten kjøtt.
Dette er en typisk bengalsk rett - altså fra Bangla Desh tidligere kalt Bengal, som lå i det nordøstre India - som passer godt til kjøtt eller fisk.
Den pakistanske regionen Sindh er kjent for sin matkultur, denne spinat - og linsegryten er dessuten vegansk.
Denne indiske klassikeren kan også lages med hermetiske kikerter.
Her kommer en delikatesse fra Maharashtra. Ypperlig sammen med kokt ris og en grønnsakrett
Lag denne indiske vegetarretten med linser som har mye smak. Likevel er den så mild at selv om magen din av og til protesterer, så tåler den dette.