Kok kikertene myke i så mye vann at det dekker, sammen med natron (ertene skal være hele).
Tips:
Velger du hermetiske kokte kikerter, holder det med en pakke eller boks.
Varm oljen i en annen kjele, ha i spisskummen og dyvelsdrek. Når frøene spretter, tilsett løk, ingefær, hvitløk og grønn chili. Stek til alt er gyllent.
Ha i tomatene og mos til en jevn masse mens de steker. Tilsett chili, gurkemeie, mango, garam masala og ranateplefrø. La det steke til massen er brun og godt blandet.
Ha i ertene sammen med litt av kokevannet og bland godt.
Tips:
Om du bruker hermetiske kokte kikerter, heller du hele pakkens innhold i kjelen.
Mos noen av ertene slik at massen blir tykkere. Smak til med salt og la trekke.
Serveres med korianderblader, løkring og en sitronbåt til hver. Og gjerne en skål med kokt basmatiris.
Her finner du oppskrifter med basmatiris
Se våre andre oppskrifter med kikerter
Du bør absolutt prøve å lage poori til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig